Media Icons Facebook Twitter Google+ RSS Focusrite TV Focusrite Soundcloud

OctoPre Mk II Troubleshooting Guide

No output when using the MIC INPUT

• Is the power switched on?
• Is the LEVEL set correctly? Most of the gain is applied in the latter stages of the gain dial. Try turning it up further.
• For microphones that require phantom power, is the +48V switch engaged? (If you are unsure whether your microphone requires phantom power, check the user guide for your microphone.)

Low output when using the MIC INPUT

• Is the level set correctly?
• Is the pad for the channel switched out?
• Are you using the XLR connection and not the jack connector?
• For microphones that require phantom power, is the +48V switch engaged? (If you are unsure whether your microphone requires phantom power, check the user guide for your microphone.)

No output when using the INSTRUMENT INPUT (Channels 1 & 2 only)

• Is the power switched on?
• Is the INST switch on the front panel switched in?
• Is the LEVEL set correctly?

No word clock lock

• Is your external word clock source transmitting word clock?
• Is the sample frequency set to match that of the word clock-transmitting device?
• Is the word clock cable terminated further up the chain? The OctoPre Mk II's word clock input is terminated and should be at the end of a word clock chain.
• Is wordclock selected as the clock source on the front of the unit?

No output from the ADAT output

• Is the sample frequency set to the same on both units?
• Is the receiving device set to receive the correct bit resolution (24-bit)?
• Is the receiving device set to external sync (ADAT)?

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments